Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2010 15:38 - градска легенда 3
Автор: sielakrusteva22 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1136 Коментари: 2 Гласове:
1



Жената в Бяло

Предаванията вървят в много разновидности. Най-известното от тях е мексиканската история за ЛаЛоронна – Ридаещата Жена.
Историята се развива много отдавна когато красива индийска принцеса, Дона Ловерос се влюбва в красив мексикански благородник Дон Монтескарлос . Принцесата обичала благородника много силно и му родила две деца, той обаче отказвал да се ожени за нея. Когато най-накрая я изоставил и се оженил за друга жена, Дона обезумяла от ярост и заклала двете си деца. Властите я намерили да се лута по улиците, ридаеща, а дрехите и били целите в кръв. Била обвинена в детеубийство и увиснала на бесилката.
От този ден се носи преданието за Ридаещата жена, която обикаля нощем улиците в кървавата си рокля и скърби за убитите си деца. Ако се сблъска с дете по пътя си, най-често го отнася със себе си в длната земя, където духът и неспокойно почива.


Момиче и момче отиват на Алеята на Влюбените и паркират колата си под дърво. Започват да се натискат когато чуват странен звук идващ отвън. Момчето казва на момичето, че ще отиде да провери какво става и за всеки случай тя да остане в колата. Момичето се съгласява, докато е в колата започва да чува драскащи звуци по покрива на колата. В някои версии на легендата момичето остава вътре в колата, докато в други тя излиза отвън за да види какво причинява звуците. Поглеждайки назад, момичето вижда така ужасяваща картина, че косата и побелява от ужас. В американската версия на легендата момичето вижда приятелят си да виси обесен на дървото над колата а краката му едва да докосват капака. В европейския вариянт на същата легенда момичето вижда самият убиец да държи главата ан обезглавения си приятел с една ръка а с другата с юмрук или с кървава брадва да тропа по капака на колата.

Един шофьор на такси карал покрай гробището видял мъж на средата на улицата. Тъкмо намалил и мъжа се обърнал и тръгнал към колата. По лицето и дланите течала кръв и таксиджията помислил, че човека има нужда от помощ и слязал от колата. Тогава видял че дрехите на пешеходеца са съвсем нови и нямат и петънце по себе си. Шофьора попитал мъжа как е, но не получил отговор. Онзи направил няколко крачки към бакшиша(таксиметровия шофьор) и после се затичал към него с протегнати ръце и страшен вик. Шофьора се стреснал и се приготвил да се бие. Тогава тичащият минал право през него и изчезнал в нищото.

Мъж сънувал че ако пусне тото ще спечели. Така и станало. За съжаление съпругата му починала преди да занесат фиша и да поискат печалбата. Минало погребението и едва тогава мъжа се сетил за фиша. Търсил на всякъде, но не го намерил. Започнал да се кара и да бие децата си защото мислел, че те са го загубили. Минали няколко дни и той остоянно тормозел децата си и всички наоколо за фиша. Една нощ сънувал покойната си съпруга. Тя му казала, че фиша е при нея. Мъжа се събудил но скоро забравил съня, а и как е възможно фиша да е при жена му. Той продължил да търси и да се държи зле със всички. Минало време и жена му пак му се присънила. Отново казала, че фиша е при нея. При третата си поява в сънищата на мъжа, казала, че фиша е в нея. Бил сложен в джоба на костюма, с който била погребана. Единственият начин да си вземе фиша бил да изрови жена си. Условието, което мъртвата поставила било при никакъв случай да не открива лицето и тялото й. Мъжа се събудил и си спомнил, че наистина били сложили печелившият фиш в костюма. На следващата нощ отишъл на гробищата и изровил жена си. Развил савана и наистина намерил фиша в джоба на сакото. Преди да я зарови отново той поискал да я погледне за последен път като забравил забраната на покойната. Махнал платното от лицето й и видял, че тя изобщо не се е разложила. Както я оглеждал и плачел очите й се отворили и тя скочила върху него. На другият ден намерили мъжа до отвореният гроб. Бил умрял а цялото му тяло било раздрано и изпохапано. Покойната стояла спокойно в ковчега си както я били оставили само че си била прилежно разложена за няколко седмичен престой в земята. Около устата й и пд ноктите имало кръв и кожа от съпругът й. В ръката си мъжа държал печелившия фиш.

Човек си карал през нощта и видял младо момиче да стои до пътя. Намалил за да я качи и почти спрял като се изравнил с нея. Дрехите й били бели, но покрити с грозни петна и раздрани. Имала дълги нокти, а косата й била разрошена и изглеждала изгоряла на някои места. Мъжа помислил, че може да е претърпяла автомобилна катастрофа. Започнал да смъква прозореца и в този момент тя се обърнала. Лицето й било грозно и старо, въпреки, че тялото изглеждало като на младо момиче. Кожата била сбръчкана и посивяла, а очите й били червени и светели(тази част от описанието винаги ми е била странна). Започнала да сраска по стъклото и провряла ръце над прозореца към шофьора. Издавала някакви ужасни звуци и от време на време повтаряла "Ела." и "Излез при мен." Мъжа се уплашил и дал газ. Отдалечавайки се погледнал в огледалото да види дали не е прегазил жената. Тя тичала след колата и почти го настигала, а той карал с близо 90км в час. Увеличил скоростта и се молел да не го настигне. Погледнал на зад и видял жената която, както тичала изчезнала във въздуха с писък. Мъжа се прибрал в къщи и видял, че цялата му коса е бяла, въпреки че сутринта нямал и един бял косъм.


Тагове:   легенда,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Да ти настръхне косата!
15.12.2010 13:59
Да ти настръхне косата!
цитирай
2. sielakrusteva22 - smrazqvashto
16.12.2010 11:42
като малки сме ги чели късни през нощта.......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sielakrusteva22
Категория: Лични дневници
Прочетен: 23402
Постинги: 20
Коментари: 16
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930